Case: Copenhagen Contemporary

Copenhagen Contemporary er et internationalt kunstcenter med fokus på kommunikation og læring om kunstens sprog og verden. De er markante på kunstscenen med store, nytænkende, gennemarbejdet med førende kunstnere hvor interessante temaer bliver taget op.

Et samarbejde om ler aktiviteter med kunstcenter Copenhagen Contemporary

I forbindelse med en udstilling var omdrejningspunkt de besøgendes arbejde i ler som forgik i selve udstillingen. Her opstod et samarbejde om ler aktiviteten, hvor Cerama og keramiker Alikka Garder Petersen (projektleder for Hænder for livet) var med fra starten og vejledte i aktiviteter, materialer, udstyr og de praktiske processer.

Sammen med kunsthistoriker og art educator Ditte Meyer Nielsen og kunstneren blev der fundet frem til den daglige praktiske håndtering af ler aktiviteten og processen. Alikka Garder Petersen stod desuden for undervisning af personalet i håndtering af bl.a. modellering, begitning og blanding af glasur.

Copenhagen Contemporary havde under udstillingen korte keramik workshops og et forløb med en fast modtageklasse fra Nørrebro. Dette var et godt samarbejde hvor Hænder for livets projektleder forestod den keramiske del.

”Vi er virkelig glade for samarbejdet, den faglige ekspertise, høje niveau og gode service som I leverede. Vi kunne slet ikke have gjort det uden jer og det var fantastisk med Ceramas fageksperter i ryggen, gode materialer og materiale viden. Og selvfølgelig især et netværk, som gjorde at vi fik koblet Alikka på projektet! Det gjorde en stor forskel at Alikka, projektleder for Hænder for livet og Cerama kunne hjælpe i forhold til at formidle viden og vejlede inden for det keramiske felt til vores udstillingsværter og gæster og være med til at udstillingen tog form.”

Ditte Meyer Nielsen og Jannie Haagemann fra Copenhagen Contemporary

Alikka Garder Petersen, Hænder for livets projektleder udtaler:

”Det har været en fornøjelse at samarbejde med et fantastisk dygtigt team der tryller med mange aktører på en gang. En fornøjelse, med Ceramas fageksperter i ryggen, at kunne vejlede inden for det keramiske felt og være med til at udstillingen tog form."

"En udstilling med et tema, håndens arbejde og leret som går så godt I tråd med Hænder for livets kerneopgave. At understøtte ler aktiviteter og formidle viden om processer og håndens arbejde og den mentale effekt det kan have.“

Overvejer du en ler aktivitet i forbindelse med en event eller udstilling?

Tag fat i os! Vi drager på et stort netværk indenfor bl.a. keramik, kunsthåndværk, undervisere, pædagogik og Craft-psykologi. Det gør at vi kan vejlede fra start til slut og skræddersy aktiviteter til en bred vifte af behov.


Vi kan hjælpe med:

  • Indledende dialog om målgruppe og ønsket effekt eller udtryk.
  • Udvikling af aktiviteter.
  • Vejledning af materialevalg.
  • Vejledning i faciliteter og værktøj til den specifikke aktivitet.
  • Opbygning af værksted.
  • Finde den rette keramik ekspert til at facilitere aktiviteten eller undervise.
  • Undervisning af fag team der skal stå for aktiviteten.

Kontakt gerne Alikka Garder Petersen til en forpligtigende snak om jeres ønsker og behov på agp@cerama.dk

Vil du have mere inspiration?

Ved at klikke 'Acceptér Alle' så giver til tiladelse til at vi må indsamle information om dig til forskellige formål, hvilket inkluderer: Funktionalitet, Statestik og Marketing