Find en ovn nær dig

Hotspots

Vil du få brændt dit keramik og glas, eller mangler du en værkstedsplads? Vi formidler Hotspots rundt omkring i hele Danmark, så at du kan skabe dine egne værker og få dem glaseret og brændt.

  Velkommen til Cerama Hotspots

  Her kan du finde plads i keramikfællesskaber, værksteder eller en ovn til brændning af glas og keramik. Vi vil gøre keramik til en del af alle hverdag, og bane vejen for endnu flere talentfulde keramikere. Vil du med på listen? Så skriv til os på cerama@cerama.dk.

  Om Hotspots

  Her finder du hotspots over hele landet, som tilbyder at brænde for dig mod betaling.

  Ler bliver først til keramik, når det er blevet brændt i en keramikovn. Keramikken kræver typisk 2 brændinger. Først en forglødning og derefter en glasurbrænding. Læs gerne vores anbefalinger her på siden. Husk som minimum at medbringe dokumentation for dit ler og din glasur, hvis du arbejder med keramik. Det er et fælles ansvar at det bliver en god oplevelse for alle.

  Glas skal en tur i en glasovn for at kunne smelte. Glasset kræver 2 ture i ovnen, hvis du ønsker at lave ikke-flade værker. I Danmark findes der 2 systemer i glas (System 96 og Bullseye). De 2 glastyper kan ikke blandes i samme værk men kan fint smeltes hver for sig i samme glasovn. Det er et fælles ansvar at det bliver en god oplevelse for alle

  På Cerama Hotspots finder du værksteder for keramikere, glaskunstnere og fællesskaber på tværs af fag over hele landet. Det er typisk værksteder som tilbyder dig at leje værkstedspladser i kortere eller længere perioder.

  Det er vores erfaring at menneskene og de fysiske rammer skal opleves, for at du kan tage stilling til om det er noget for dig og de kan tage stilling til om du er noget for dem. Derfor vil vi anbefale at du besøger stedet tidligt i din proces. Din forberedelse kan betyde meget for dit udbytte af besøget. Vi vil anbefale, at I sikrer hinanden med en klar skriftlig aftale før at du flytter ind. Prøvetid kan være godt for alle. Husk at sikre dig et godt arbejdsmiljø. Udsug og rengøring er en god start. God jagt!

  Hos Cerama blander vi os ikke i de lokale tilbud. Det er værkstedernes ansvar. Du må dog gerne give os besked, hvis et tilbud viste sig at være meget skuffende.

  Gode råd til brændning

  Faglig hjælp:
  Vær forberedt på, at du måske skal hjælpe dine gæster med det glas- eller keramikfaglige.

  Dokumentation:
  Du skal sikre dig dokumentation for gæsternes ler og glasur før du brænder. Fotos af labels er en nem mulighed for din gæst.

  Betaling:
  Du må gerne tage dig ordentligt betalt. Overvej betaling for dit tidsforbrug, slid på ovnen, elforbrug og risiko for skader på ovnen.

  Forglødning:
  Vælg en langsom forglødning, hvis du er i tvivl om emnerne er helt tørre.

  Beskyt ovnen:
  Overvej at sætte gæsternes emner i en stor flad skål, hvis du er usikker på ler eller glasur og skal brænde højt. Så kan du beskytte din ovnbund.

  Det er dig, der bestemmer vilkårene for at brænde hos dig. Hvis du mod al forventning skulle få en dårlig oplevelse, er det okay at sige fra.

  Dokumentation:
  Du skal have de nøjagtige navne på ler og glasur med til ovnens ejer (evt. fotos), så I sammen kan sikre den rigtige brænding.

  Resultatet:
  Du skal vide, at to ens brændinger kan falde meget forskelligt ud. Du bør være forberedt på, at en brænding kan gå galt. Glasuren kan være for tyk, glasuren kan være for tynd, emnet kan være for fugtigt, eller dit emne kan blive ødelagt af andre emner i ovnen.

  Betaling:
  Betaling aftales med ovnens ejer. Det er ikke billigt at brænde. Vi opfordrer alle hotspots til at tage betaling for deres tidsforbrug, slid på ovnen og risiko for uheld.

  Faglig hjælp:
  Vi synes, at du skal lytte til anbefalingerne fra ovnens ejer.

  Vi vil gerne opfordre dig til at gøre dit, for at I får en god oplevelse. Husk, at det er et almindeligt menneske, som venligt har åbnet sit værksted for dig.

  Ved at klikke 'Acceptér Alle' så giver til tiladelse til at vi må indsamle information om dig til forskellige formål, hvilket inkluderer: Funktionalitet, Statestik og Marketing