Mød Rose Eken

Vores forfattere til temahæfterne, Sanne og Jo, har ønsket at dedikere et helt temahæfte til kunstneren Rose Eken. Det er blevet til 1:1 – inspireret af Rose Eken. Rose har bidraget og hjulpet os undervejs. Rose bliver allerede brugt i mange folkeskoler og har stjernestatus flere steder.

Rose Eken arbejder i flere medier såsom skulptur, broderi, miniature, tegning og video-installation. Rose Eken opbygger en genkendelig verden, som dog aldrig bliver et 1:1 portræt. For Eken ændrer i skala og proportioner, skævvrider og forskubber.

Rose Eken har en Bachelor of Art fra Edinburgh College of Art fra 1997-2001 og en Master of Art fra Royal College of Art i London fra 2001-2003. Rose bor og arbejder i København.

Rose genskaber objekter som f.eks. en gaffarulle, en øldåse, et cigaretskod i glaseret keramik. Hun gør et nummer ud af alt det efterladte. Hun udstiller rodet og affaldet og alt det, der ellers ligger og flyder; tomme flasker, junkfood og krøllede smøgpakker i musikstudiet under optagelserne.

Tid og tempo hænger uundgåeligt sammen med musik, og repetition og det processuelle er et særligt omdrejningspunkt igennem hele Ekens praksis. Det er netop tidens udfoldelse, det handler om: melodiens tempo, mellemspillet, rummet på pause – om de steder, som venter på at blive fyldt op af mennesker og leben – Og det handler om den tid, det tager at skabe det enkelte værk.

Du kan se mere om Rose Eken her

Kilde: Kunsten.nu
Foto: Freya Morales 
 
 

Vil du have mere inspiration?

Ved at klikke 'Acceptér Alle' så giver til tiladelse til at vi må indsamle information om dig til forskellige formål, hvilket inkluderer: Funktionalitet, Statestik og Marketing