Mød Rose Eken

Mød Rose Eken

Vores forfattere til temahæfterne, Sanne og Jo, har ønsket at dedikere et helt temahæfte til kunstneren Rose Eken. Det er blevet til 1:1 – inspireret af Rose Eken. Rose har bidraget og hjulpet os undervejs. Rose bliver allerede brugt i mange folkeskoler og har stjernestatus flere steder.

 Rose Eken arbejder i flere medier såsom skulptur, broderi, miniature, tegning og video-installation. Rose Eken opbygger en genkendelig verden, som dog aldrig bliver et 1:1 portræt. For Eken ændrer i skala og proportioner, skævvrider og forskubber.

Rose Eken har en Bachelor of Art fra Edinburgh College of Art fra 1997-2001 og en Master of Art fra Royal College of Art i London fra 2001-2003. Rose bor og arbejder i København.

Rose genskaber objekter som f.eks. en gaffarulle, en øldåse, et cigaretskod i glaseret keramik. Hun gør et nummer ud af alt det efterladte. Hun udstiller rodet og affaldet og alt det, der ellers ligger og flyder; tomme flasker, junkfood og krøllede smøgpakker i musikstudiet under optagelserne.

Tid og tempo hænger uundgåeligt sammen med musik, og repetition og det processuelle er et særligt omdrejningspunkt igennem hele Ekens praksis. Det er netop tidens udfoldelse, det handler om: melodiens tempo, mellemspillet, rummet på pause – om de steder, som venter på at blive fyldt op af mennesker og leben – Og det handler om den tid, det tager at skabe det enkelte værk.

Du kan se mere om Rose Eken på hendes hjemmeside.

Kilde: Kunsten.nu
Foto: Freya Morales

Tilbage til blog

45-års ekspertise

Få flotte resultater på din keramik med hjælp fra Cerama

Med hjælp fra Cerama kan du kickstarte dit keramik-eventyr. Uanset om du er nybegynder eller har stor erfaring med keramikken, vil du kunne finde beskrivende blogindlæg, der kan hjælpe dig godt på vej, eller bidrage med ny inspiration. Derudover kan du i vores onlineshop finde alt, hvad du skal bruge til både store og små projekter.