Glasering med penselglasur

Der er mange forskellige måder at dekorere sin keramik på – én af de måder er glasering med penselglasur. Men hvad er penselglasur, og hvordan bruges det?

Hvad er penselglasur

Penselglasur er en maleklar glasur, som pålægges den forglødede skærv med pensel. Glasuren skal gerne påføres i 2-3 lag, og giver mange muligheder for at lege med mønstre og flerfarvede dekorationer.

Hvordan bruges penselglasur?

Inden du går i gang med penselglaseringen, skal dit emne forglødes. Penselglasuren skal rystes grundigt, og hvis glasuren har stået længe, kan du med fordel tilføje lidt ekstra vand, da en del af vandet kan være fordampet. Tilføj vandet forsigtigt, indtil en passende glasur-konsistens er opnået. Følg derefter nedenstående trin:

  1. Vask leremnet med en fugtigt svamp
    Ved at stryge skærven med en fugtig og blød svamp, undgår du at glasuren påføres på en uren overflade.
  2. Omryst glasuren grundigt- endnu engang
    Dette trin kan du med fordel gentage, efter at du har tørret emnet af. Dermed er du sikker på, at glasuren ikke har nået at bundfælde, inden du påfører den på skærven.
  3. Påfør første lag penselglasur
    Brug gerne en blød pensel for at opnå så ensartet et resultat som muligt. En blød pensel i god kvalitet, sikrer dig så jævn en overflade som muligt, og med så få pensel-spor som muligt.
  4. Sæt emnet til tørre mellem hvert lag af penselglasur
    Vi anbefaler at penselglasuren påføres i 2-3 lag, med en kort tørring imellem lagene. Skift gerne mellem vandrette og lodrette penselstrøg fra lag til lag, for at få så jævn en finish som muligt.
  5. Vask det overskydende glasur af med en fugtig svamp
    Sørg for at tørre den/de flader af for glasur, som skal være i kontakt med ovnpladen. Dette gøres nemt med en fugtig svamp. Det er vigtigt at der ikke er glasur på den/de flader der skal stå på ovnpladen, da glasuren i så fald vil smelte sammen med pladen og ødelægge både denne og formentlig også det emne du har brugt en masse tid og energi på at skabe. 

Rådgivning

Husk at du altid er velkommen til at kontakte os for rådgivning på enten mail eller telefon. Vi vil glædeligt have en samtale om, hvordan vi kan hjælpe dig på vej.

Vil du have mere inspiration?

Ved at klikke 'Acceptér Alle' så giver til tiladelse til at vi må indsamle information om dig til forskellige formål, hvilket inkluderer: Funktionalitet, Statestik og Marketing