Glasering med penselglasur

Hvad er penselglasur?

Der er mange forskellige måder at dekorere sin keramik på – én af de måder er glasering med penselglasur. Men hvad er penselglasur, og hvordan bruges det?

Penselglasur er en maleklar glasur, som pålægges den forglødede skærv med pensel. Glasuren skal gerne påføres i 2-3 lag, og giver mange muligheder for at lege med mønstre og flerfarvede dekorationer. 

Glasering med penselglasur

Hvordan bruges penselglasur?

Inden du går i gang med penselglaseringen, skal dit emne forglødes. Penselglasuren skal rystes grundigt, og hvis glasuren har stået længe, kan du med fordel tilføje lidt ekstra vand, da en del af vandet kan være fordampet. Tilføj vandet forsigtigt, indtil en passende glasur-konsistens er opnået. Følg derefter nedenstående trin:

  1. Vask leremnet med en fugtigt svamp
   Ved at stryge skærven med en fugtig og blød svamp, undgår du at glasuren påføres på en uren overflade. 
  2. Omryst glasuren grundigt- endnu engang 
   Dette trin kan du med fordel gentage, efter at du har tørret emnet af. Dermed er du sikker på, at glasuren ikke har nået at bundfælde, inden du påfører den på skærven.
  3. Påfør første lag penselglasur
   Brug gerne en blød pensel for at opnå så ensartet et resultat som muligt. En blød pensel i god kvalitet, sikrer dig så jævn en overflade som muligt, og med så få pensel-spor som muligt.
  4. Sæt emnet til tørre mellem hvert lag af penselglasur
   Vi anbefaler at penselglasuren påføres i 2-3 lag, med en kort tørring imellem lagene. Skift gerne mellem vandrette og lodrette penselstrøg fra lag til lag, for at få så jævn en finish som muligt. 
  5. Vask det overskydende glasur af med en fugtig svamp
   Sørg for at tørre den/de flader af for glasur, som skal være i kontakt med ovnpladen. Dette gøres nemt med en fugtig svamp. Det er vigtigt at der ikke er glasur på den/de flader der skal stå på ovnpladen, da glasuren i så fald vil smelte sammen med pladen og ødelægge både denne og formentlig også det emne du har brugt en masse tid og energi på at skabe. 

Tilbage til blog

45-års ekspertise

Få flotte resultater på din keramik med hjælp fra Cerama

Med hjælp fra Cerama kan du kickstarte dit keramik-eventyr. Uanset om du er nybegynder eller har stor erfaring med keramikken, vil du kunne finde beskrivende blogindlæg, der kan hjælpe dig godt på vej, eller bidrage med ny inspiration. Derudover kan du i vores onlineshop finde alt, hvad du skal bruge til både store og små projekter.