Glasur til keramik

Hos Cerama finder du et stort udvalg af lertøjsglasur, stentøjsglasur og rakuglasur. Vi fører også råvarer, så du kan lave dine egne unikke glasurer samt færdige glasurer der blot skal omrøres. Siden Cerama som de første i Norden udfasede bly har vi konsekvent arbejdet med at passe på både miljø og mennesker. Det afspejler sig i vores valg af leverandører og er en rød tråd i vores virksomhed og produktsortiment. Vores nyeste tiltag er verdens første miljøcertificerede stentøjsglasur til keramik.

Lertøjsglasur

Stentøjsglasur

C2C Penselglasur til stentøj

Rakuglasur

Vores glasurtyper

Lertøjsglasur
Cerama startede i 1975 med at sælge glasurer til det danske marked. Gennem årene har Cerama opbygget en stor viden indenfor glasurer. På baggrund af denne store erfaring, har vi sammensat et stort udvalg af pulverglasurer til lertøj. Mange af vores glasurer har således været en del af vores sortiment gennem mange år. Vi arbejder altid på at forbedre vores glasurer og på at kunne tilbyde et bredt udvalg. Således også et udvalg af glasurer som fungerer for de fleste keramikere, og som lever op til de gældende CLP-regler.

Stentøjsglasur
Det er et sortiment som forsøger at dække de fleste af vores kunders behov. Mange af glasurerne er ”tro følgesvende”, som har været i vores sortiment i mange år. Men vi arbejder hele tiden på at forbedre og videreudvikle vores glasurer. Vi stræber ikke kun efter at udbyde et bredt udvalg, men også at det udvalg vi har, fungerer for keramikerne og samtidig opfylder de gældende CLP-regler.

C2C Stentøjsglasur - Verdens første miljøcertificerede penselglasur til stentøj
Fordele for miljøet, er fordele for dig. Glasuren er defineret helt ned til 100 ppm (parts permillion) og vurderet for indvirkningen på mennesker. Analysen er udført i regi af Vugge til Vugge Danmark, som er akkrediteret vurderingsorgan under Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

• Rester af Ceramas C2C-penselglasur håndteres somalmindeligt affald og flydende rester kan du uden problemer hælde ud i vasken.
• Du bidrager til et sundt arbejdsmiljø – på værkstedet eller i din undervisning på skoler og i institutioner.
• Du imødekommer det stigende ønske om miljøvenligeprodukter hos dine kunder og er med til at støtte produktudvikling der bidragerpositivt til et bæredygtigt samfund.

Rakuglasur
Raku er en gammel og fascinerende brændingsteknik. Resultatet af brændingen ses med det samme. Det rødglødende leremne tages ud af ovnen med en rakutang og anbringes i brændbart materiale f.eks. savsmuld i en stålspand. På denne måde underforbrændes emnets overflade. Iltmolekyler i oxyder og glasur afgives til at forbrændingsprocessen og glasuren opnår nye og spændende farver. Leremnet med glasur er blevet reduceret.

C2C Stentøjsglasur

Verdens første miljøcertificerede glasur

Hos Cerama er kvalitet og sikkerhed i højsædet. Vi er frontløbere når det gælder bæredygtighed og vi fører ikke glasurer som vi mener er skadelige. Miljøhensyn og hensyn til din sundhed kan derfor betyde, at vi fravælger smukke, sjove og skæve glasurer, der ofte indeholder både bly og cadmium. Vores store udvalg, høje kvalitet og ufarlige glasurer, betyder at vi både har noget til den professionelle keramiker, nybegynderen og folkeskoleklassen. Cerama overholder alle CLP-regler.

Passion for keramik