Drejeskiver & kavaletter

Elektriske drejeskiver eller kavaletter er næsten uundværlige i et keramikværksted! En kavalet er en skive du ved håndkræft selv sætter i omdrejninger og en drejeskive sættes i omdrejninger ved magnettræk.

Drejeskiver

Hos Cerama kan du finde el-drejeskiver af høj kvalitet. Både til den kræsne hobbybruger, som til den professionelle keramiker

Kavaletter

En kavalet er nærmest uundværlig, når du skal lave keramik, dekorere, male eller pensle glasur.

Hvad er forskellen på drejeskive og kavalet?

Drejeskiver

En drejeskive er en fantastisk maskine at ha´ i keramikværkstedet – uanset om du er professionel eller hobby-keramiker. Derfor finder du altid et godt udvalg af elektriske drejeskiver i høj kvalitet hos Cerama – og du får altid to års garanti.

Det er en kunst at tæmme en drejeskive til keramik. Og er du som de fleste, skal der mange timer til med det roterende ler mellem hænderne ved drejebordet, før du har fundet og formet din helt egen drejeteknik, og før du er tilfreds med resultaterne.

Af samme grund er det alfa og omega, at du arbejder med det rigtige udstyr. For selvfølgelig er teknik og tålmodighed de vigtigste forudsætninger for vellykket keramik. Men drejeskivens kvalitet, stabilitet og generelle egenskaber skal også kunne understøtte din drejeteknik.

Kavaletter

En kavalet er en skive, du ved hjælp af håndkraft selv sætter i omdrejninger, når du arbejder med keramik. Forskellen på en drejeskive og kavalet er, at drejeskiven sættes i omdrejninger ved hjælp af fodkraft eller el. En kavalet er næsten uundværlig i et keramikværksted. Med en kavalet bliver arbejdet med at udforme en skulptur eller dekorere et fad eller en kop betydeligt lettere og sjovere.

Både professionelle keramikere, institutioner og hobbyister kan have stor glæde af at opdatere værkstedet med en kavalet til ler. En kavalet, karussel eller modelleringsskive, som det også kaldes, letter nemlig håndteringen af leret og dekorationen under arbejdet. Kavaletterne er støbt i stål og har cirkelmarkeringer, så man hurtigt kan skabe og dekorere cirkulære emner af keramik. Derudover er du sikret en skridsikker bund og materiale, der er nemt at rengøre.

Passion for keramik