udforming af ler med hænderne

Temakassen til skoler

De tre temakasser er udviklet til fagene Håndværk & design og i Billedkunst samt i tværfaglige sammenhænge. Ambitionen, med temahæftet som omdrejningspunkt, er at lave undervisningsmateriale, der både kan fungere som et længere samlet forløb og som idékatalog til enkeltstående lette eller svære, hurtigere eller mere tidskrævende opgaver. Et hæfte, som kan inspirere og understøtte den faglærtes læreplaner, men også kan gives til vikaren.

I alle temakasserne får du et klassesæt elevhæfter, 20 kg ler, 3 slags penselglasurer og lidt håndværktøj.

 

Design din beholder

Som det fremgår af titlen, er hæftets tema ’Beholderen’. Beholderen er afsættet til at arbejde teoretisk og praktisk med strukturer og mønstre, med genstandsanalyse af materiel kultur og med alle faser af designprocessen, fra idé til færdigt produkt.

Læs mereKøb her

Ansigter og udtryk

Inspirationen til forløbene i Ansigter og udtryk kommer blandt andet fra kunstneren Leif Sylvesters arbejde og fra elevernes selfiekultur med selvportrætter, mens et længere forløb har fokus på genfortolkning af hånden som en brugsgenstand. Dermed kommer eleverne også til at arbejde med designprocessen fra idé til færdigt produkt

Læs mereKøb her

1:1 – inspireret af Rose Eken

Inspirationen til de fleste af forløbene i 1:1 er hentet fra den danske kunstner Rose Ekens univers. 1:1 skal ikke nødvendigvis forstås som en naturlig størrelse, men mere som en naturlig gengivelse. Der skal arbejdes med præcision og fortolkningsevne af de genstande, der omgiver os i hverdagen. Eleverne bliver klogere på ler, keramik og samtidskunst ved at arbejde ud fra Rose Ekens værker.

Læs mereKøb her