Rose Eken

Rose Eken arbejder i flere medier såsom skulptur, broderi, miniature, tegning og video-installation. Rose Eken opbygger en genkendelig verden, som dog aldrig bliver et 1:1 portræt. For Eken ændrer i skala og proportioner, skævvrider og forskubber.

Rose Eken har en Bachelor of Art fra Edinburgh College of Art fra 1997-2001 og en Master of Art fra Royal College of Art i London fra 2001-2003. Rose bor og arbejder i København.

Rose genskaber objekter som f.eks. en gaffarulle, en øldåse, et cigaretskod i glaseret keramik. Hun gør et nummer ud af alt det efterladte. Hun udstiller rodet og affaldet og alt det, der ellers ligger og flyder; tomme flasker, junkfood og krøllede smøgpakker i musikstudiet under optagelserne.

Tid og tempo hænger uundgåeligt sammen med musik, og repetition og det processuelle er et særligt omdrejningspunkt igennem hele Ekens praksis. Det er netop tidens udfoldelse, det handler om: melodiens tempo, mellemspillet, rummet på pause – om de steder, som venter på at blive fyldt op af mennesker og leben – Og det handler om den tid, det tager at skabe det enkelte værk.

Kilde: Kunsten.nu

Du finder mere om Rose Eken her