Til skoler

Børn og ler er en fantastisk kombination! Her finder du undervisningsmateriale for ler og keramik i folkeskolen.

Lad dig inspireres af Ceramas nye serie af temakasser til skoler, med ler/keramik som omdrejningspunkt. De er udviklet af erfarne, faglærte folkeskolelærere, med deres daglige praksis, i fagene Håndværk & design og Billedkunst.

Husk, du altid kan kontakte os for spørgsmål og rådgivning. +45 36 77 22 22 – cerama@cerama.dk

Udviklet af erfarne, faglærte folkeskolelærere

Ceramas nye serie af skoletemakasser er udviklet af erfarne faglærte folkeskolelærere med deres daglige praksis i fagene Håndværk & design og Billedkunst. Vi var ikke lykkedes med det høje faglige ambitionsniveau uden hjælp fra rigtige skolefagfolk. Cerama skylder Jo og Sanne en kæmpe tak for den flotte indsats. Her kan du læse lidt om deres tilgang til projektet.

Læs mere om projektet

Kits by Cerama - Design din beholder

Som det fremgår af titlen, er hæftets tema ’Beholderen’. Beholderen er afsættet til at arbejde teoretisk og praktisk med strukturer og mønstre, med genstandsanalyse af materiel kultur og med alle faser af designprocessen, fra idé til færdigt produkt.

Kits by Cerama - Ansigter og udtryk

Inspirationen til forløbene i Ansigter og udtryk kommer blandt andet fra kunstneren Leif Sylvesters arbejde og fra elevernes selfiekultur med selvportrætter, mens et længere forløb har fokus på genfortolkning af hånden som en brugsgenstand. Dermed kommer eleverne også til at arbejde med designprocessen fra idé til færdigt produkt

Kits by Cerama - 1:1 - inspireret af Rose Eken

Inspirationen til de fleste af forløbene i 1:1 er hentet fra den danske kunstner Rose Ekens univers. 1:1 skal ikke nødvendigvis forstås som en naturlig størrelse, men mere som en naturlig gengivelse. Der skal arbejdes med præcision og fortolkningsevne af de genstande, der omgiver os i hverdagen. Eleverne bliver klogere på ler, keramik og samtidskunst ved at arbejde ud fra Rose Ekens værker.