Hænder for livet

Cerama har udviklet en serie af træningskoncepter til mennesker med fysiske, mentale og kognitive udfordringer. Det er en del af Hænder for livet.

Det sundhedsfaglige team hos Cerama har sammen med eksterne eksperter udviklet "Hænder for livet". "Hænder for livet" er et tilbud til dig, som overvejer at bruge den sanselige og meningsskabende oplevelse med leret, som omdrejningspunkt for træning og terapi med dine brugere.

Her på siden finder du:
- Konkrete træningsforløb klar til brug
- Adgang til det landsdækkende netværk
- Kontaktoplysninger til eksperter med erfaring fra praksis
- Oversigt med undervisningstilbud
- Artikler med de bagvedliggende teorier og metoder
- Inspiration fra andre, som allerede er i gang

Aktivitetsmålsindikatorer
Vi har udviklet aktivitetsmålsindikatorer med 3 hovedkategorier, som vi anvender systematisk til at graduere vores træningsaktiviteter. De skal vise dig hvilke færdigheder dine brugere træner i de enkelte aktiviteter. Vi håber, at det kan gøre det nemt for dig at tilrette vores tilbud til din lokale praksis og dine brugere.

Træningsmål og overførselsværdier

Her finder du de 3 hovedkategorier:

Træning af motoriske og taktile færdigheder


De motoriske færdigheder handler om at udvikle bevægelsesfærdigheder - altså evnen til at beherske og mestre enkelte eller flere forskelligartede bevægelser. Den taktile sans ligger i huden. Indtryk modtages og bearbejdes i hjernens sensoriske område, hvor stimuli skelnes og bevidst forstås.

Træning af kognitive færdigheder


Hjernen er populært sagt ligeglad med, om du har demens, en senhjerneskade eller om du er et skolebarn. Det handler om, at du støtter, aktiverer og udfordrer hjernen på det niveau, den er på. Meget gerne på en interessant og motiverende måde. Når du arbejder med ler, træner du flere forskellige centre i din hjerne på samme tid. Det gælder f.eks. det sensoriske cortex, det motoriske cortex, lillehjernen og visuelt cortex.

Træning af sociale og mentale færdigheder


Et menneske, som er optaget af at skabe noget med sine hænder, er mindre tilbøjelig til at søge interne og eksterne konflikter. Man kan tale om, at borgerne bliver en del af et internt foreningsliv, som sikrer stærkere interne relationer og bekæmper ensomhed. En god social aktivitet.

Det sundhedsfaglige team hos Cerama, har scoret samtlige opvarmningsøvelser og lerprojekter i træningskoncepterne på en skala fra 0-5. Her er et eksempel fra Motorisk magi for En tosset kop.

En tosset kop

Overførselsværdier for "En tosset kop"

Grovmotorik, grebstræning/styrketræning af overekstremiteter, skuldre, arme og hænder. En god forudsætning for træning af et kraftgreb. Det kan bruges i forbindelse med at kunne lave en gribe og slippe bevægelse rundt om hanken, på en kande. Skrivegreb, stabilisere en genstand (mund og hjerte), finmotorisk greb, stabiliceringsgreb, koordinationstræning (næse og montering af næse), finmotorisk træning som f.eks. at kunne skrive sin underskrift.

Se dine muligheder her
Motoriske og taktile færdigheder
Kognitive færdigheder
Sociale og mentale færdigheder

Kontakt en rådgiver

Ceramas sundhedsfaglige team vil anbefale, at du kontakter en rådgiver, hvis du er i tvivl, om du er klar til næste skridt. Rådgiverne kan hjælpe dig med at sikre dig, at du arbejder videre med de rigtige tilbud til dine brugere, og de kan hjælpe dig med at beskytte din investering i både tid og penge. Det er gratis at kontakte dem. De skal nok fortælle dig, hvis dine behov for hjælp er så omfattende, at de er nødt til at tage betaling for deres tid.

 • Alikka Garder Petersen

  Alikka er en erfaren keramiker og underviser, som hjælper med setup og opstart.

 • Christina Ferm

  Christina er ergoterapeut med dyb indsigt i funktionsnedsættelser.

 • Lena Stutz Vous

  Lena tilbyder terapiforløb på Sjælland for børn og unge i sorg, krise eller som på anden måde er udfordrede.

 • Pia Jørgensen

  Pia er kunderådgiver hos Cerama og kender praksis fra områdets mange Cerama kunder

 • Nina Barrett

  Nina tilbyder kunstterapi i Østjylland for unge mennesker som et pusterum i hverdagen

Måske vil du også læse:

LÆS MERE

Har du brug for hjælp?

Hos Cerama har vi hjulpet sundhedsprofessionelle i mere end 40 år, og vi hjælper også gerne dig. Hvis du har brug for hjælp, så ring i vores åbningstid eller udfyld vores kontaktformular, så skal vi nok vende tilbage til dig. De bedste hilsner fra Cerama.

Kontakt