Vi har produceret og solgt keramik- og glasovne i mere end 40 år.

Det betyder at vi står meget stærkt, når vi skal hjælpe dig med at vælge din nye ovn. Vi henviser dig gerne til andre producenter, hvis vi skønner at andre bedre kan dække dine behov.
Det vigtigste for os er at du kan være helt tryg i dit valg af ovn. Brug os når du overvejer at investere i en ny ovn.

Vi har et bredt sortiment og skaffer gerne specielle ovne hjem til dig, hvis det er relevant. Vi er også klar til at hjælpe dig, hvis det driller når du har fået ovnen hjem og du er kommet i gang med at bruge den.
Vores materialevalg, dygtige håndværkere og den nyeste teknologi sikrer dig markedets bedste oplevelse hjemme i værkstedet. Vi er særlig stolte over vores brændingsøkonomi, holdbarhed og finish.

Vælger du vores serviceaftale hjælper vi dig også med at passe godt på din nye ovn. Vores teknikere besøger stadig Ceramaovne fra starten af 1980’erne.
Cerama tilbyder et bredt sortiment i topovne, kammerovne, rakuovne, glasfusingovne og smelteovne.
Det er vores erfaring at du med fordel kan tænke på dagligdagen i dit værksted, når du vælger leverandør og ovn.
Den leverandør du vælger bør også være klar til at hjælpe dig, når noget driller hjemme i værkstedet.

Hos Cerama er vi uddannet til og har erfaring nok til at kunne hjælpe dig i mål med dine projekter. Industrikunder henviser vi til vores site for Industri.
Vi hjælper i dag bl.a. Rigshospitalet, Risø og Haldor Topsøe.

Topovne

Ny teknologi kombineret med høj håndværksmæssig kvalitet og know how, gør disse ovne til noget helt særligt med hensyn til brændingsøkonomi, holdbarhed og finish.

Når du vælger én af vores ovne sikrer det dig de bedste forudsætninger for en god dagligdag i værkstedet. Ceramas topovne har et bredt anvendelsesområde, der dækker brænding af lertøj, stentøj, glas, porcelæn og porcelænsmaling. Robust metalkonstruktion, rustfri ovnsvøb og 2-lags superisolering, gør at disse ovne adskiller sig fra andre topovne på markedet. Det er vores erfaring at vores kvalitet er den bedste i markedet.
Cerama tilbyder et bredt sortiment i topovne.

Se mere

Greenline-ovne

Greenline-ovne fra Cerama har de samme gode egenskaber som resten af vores kammerovne.

Du får med en Greenline ovn dertil forbedret brændingsøkonomi gennem forbedret isolering og forbedret temperaturstyring. Det brede temperaturområde gør disse ovne fleksible og særligt velegnet til kunstnerisk arbejde med keramik. Denne ovnserie er velegnet til kunsthåndværkere, skoler og institutioner.
Cerama tilbyder et bredt sortiment i greenline-ovne.

Se mere

Kammerovne

Kammerovnene fra Cerama er stærke nok til at blive anvendt under krævende forhold i industrien og samtidig fleksible nok til at blive brugt i værksteder, skoler og læreanstalter.

En robust konstruktion sikrer stabil drift og meget lang levetid. Vi besøger stadig Cerama ovne som er købt i starten af 1980’erne. 3 lags isolering sikrer formentlig markedets bedste brændingsøkonomi. Varmelegemer i sider, bagvæg, bund og dør sikrer en særlig god fordeling af varmen. Ceramas kammerovne har et bredt anvendelsesområde, der dækker brænding af lertøj, stentøj og porcelæn. Det er vores erfaring at vores kvalitet er den bedste i markedet.
Cerama tilbyder et bredt sortiment i kammerovne.

Se mere

Gasovne

Du kan få både top- og kammergasovne hos Cerama. Vi har gasovne til reduktionsbrændinger op til 1320 C. Ovnene leveres med brændere for tilslutning til propangas.

Brænderne er monteret med flammeovervågning, piezotænding og gasreguleringshane. Temperatur og reduktion styres manuelt. Ovnene leveres som standard også med slangetilslutning, digitaltermometer og temperaturføler. Cerama tilbyder et bredt sortiment i gasovne.

Se mere

Rakuovne

Hvis du skal i gang med rakubrænding har du grundlæggende 2 gode muligheder. Du kan købe en færdig ovn eller et selvbyggersæt. Hos Cerama tilbyder vi dig begge dele.

Den færdige ovn er fremstillet af en olietønde og har et rumindhold på ca. 100 liter. Isoleringen i sider, bund og top består af keramisk fiber. Selvbyggersættet er lavet af kraftig trådvæv, som indvendigt bliver beklædt med keramiske fibermåtter. Rumindholdet er ca. 55 liter. Det gælder for begge muligheder at gasbrændersættet skal købes separat. Cerama tilbyder dig 2 forskellige veje til din næste rakubrænding.

Se mere

Glasovne

Glasovne er ikke bare glasovne. Hos Cerama kan vi både hjælpe dig med fusingovne og smelteovne.

Fusingovne kan bruges til bøjning, slumping, støbning og fusing af glas. Hos Cerama udvikler og producerer vi selv stærke fusingovne. I kombination med vores automatik G20-20 får du et ovnsystem som giver dig fuld kontrol over hele processen.
Cerama tilbyder et bredt sortiment af fusingovne.

Smelteovne bruges af glaspustere til at sikre at glasset har den rigtige temperatur, så det kan bearbejdes. Vi har valgt at tilbyde dig smelteovne fra Wet Dog Glass. Smelteovnene kræver en del tilpasninger før de kan bruges af dig. Det klarer vores erfarne ovnteknikere for dig.

Se mere