Køb ler hos Cerama – den, der ler sidst

Vil du have ler mellem hænderne og under neglene, er du landet det helt rette sted. For hos Cerama finder du mere end 60 forskellige slags ler. Vi bestræber os på at have et fuldt sortiment indenfor ler og keramik – fra selvtørrende ler til ovne og tilbehør. Derfor kan du med næsten sikkerhed også finde den lertype, der passer bedst til dit temperament eller din  drejeteknik i vores udvalg.

Gå på opdagelse i vores sortimentet her på siden, og køb ler til dit næste keramikprojekt.

køb ler

De fleste husker nok den legendariske scene fra tåreperseren “Ghost”, hvor Patrick Swayze og Demi Moore i et ømt øjeblik genforenes over drejebænken. Det er vist kun på film, at ler kan udgøre så magisk et omdrejningspunkt. Men det betyder ikke, at den bløde jordtype ikke kan fænge og fortrylle i virkeligheden.

Tværtimod har ler fået et kæmpe comeback både i kunstens verden og blandt amatørkeramikere. Og så har materialet også fået lov at spille en central rolle uden for det store lærred. For eksempel er leret hastigt på vej til at opnå kultstatus, efter at TV 2 er begyndt at sende programmet “Keramikkampen”.

Hvem sagde, at ler er yt? Den, der ler sidst, ler bedst.

Lad leret være omdrejningspunkt for nuet

Den stigende popularitet, betyder, at flere og flere køber ler til keramik. Men leret kan også bare noget helt særligt.

Ler kan for eksempel skabe rum for fordybelse. Og det kan være tiltrængt i en tid, hvor vi ofte har manglende fokus på nuet. Leret bliver i bogstavelig forstand omdrejningspunkt for nuet, når du behandler materialet på drejebænken.

Og så har ler den egenskab, at man aldrig helt ved, hvordan materialet udarter sig. Det er derfor ofte forbundet med overraskelse og spænding at åbne ovnen efter en brænding. Og det kan være en forfriskende følelse at kunne sige nej til at tilpasse sig tidens perfekthedskultur.

Køb ler til keramik hos Cerama, og gør dig dine egne erfaringer foran drejebænken. Måske finder og ikke mindst former du din helt egen glæde ved materialet. Vidste du for eksempel, at det er sundt for hjernen at arbejde med hænderne?

Få rådgivning eller undervisning, inden du køber ler

Det kan godt virke uoverskueligt at købe ler, hvis du ikke har haft materialet mellem hænderne siden formning i folkeskolen. Derfor sidder vi altid klar til at rådgive dig hos Cerama, hvis du har brug for rådgivning eller inspiration til dit ler køb eller dit eget keramik.  

Har du spørgsmål til materialer eller tilbehør, er du selvfølgelig også velkommen til at kontakte os. Kan man for eksempel brænde ler i en almindelig ovn? Hvad er selvhærdende ler? Der er ingen dumme spørgsmål!

Vi besvarer spørgsmål alle hverdage mellem 09.00 og 16.00 på telefon 36 77 22 22. Følg også med på vores blog, og find inspiration og gode råd til timerne i værkstedet.

Mangler du konkrete tips og tricks til udformning, drejeteknik eller noget helt tredje, tilbyder Cerama også undervisning i værkstedet på Hammerholmen 44-48 i Hvidovre og på Sorring Lervarefabrik i Sorring. Følg med i vores kurser her, og find det kursus, der kan tage din teknik til det næste niveau. Du kan også tage et smut forbi vores keramikfestival, hvor det er muligt at snakke med fagfolk indenfor keramik og selv prøve kræfter med det. 

Se udvalget af ler – køb ler til keramik

Skal du i gang med at fremstille dit eget stentøj?

Se sortimentet hos Cerama, og køb ler til dine projekter lige her. Er du ligeledes ny indenfor keramikkens verden, så kan du også tage et kig på vores spændende keramikkurser

Besøg os også i butikken på Hammerholmen 44-48 i Hvidovre, og køb ler nær København hos ægte lerentusiaster. Her kan du lade dig inspirere af de mere end 4.000 varer – og selvfølgelig få en snak med os om alt, hvad der rører sig på drejebænken, i støbeformen og i brændeovnen.

Se vores udvalg af ler i webshoppen

Hos Cerama elsker vi keramik – og ler. På vores webshop kan du nemt finde ler til dit næste keramikprojekt. Vi har følgende lertyper på lager: 

Køb Lertøjsler her

Køb Stentøjsler her

Køb Porcelænsler her

Køb Støbeler her