Inspiration Blog
Automatik G20 Ovne

Er du dus med din ovn?

Programmering af en glas- eller keramikovn kan nogle gange drille. Cerama har udviklet 3 korte film, som kan hjælpe dig til at få en større forståelse og et større udbytte af din ovn.

Se instruktionsvideoen

7 genveje til succes med glasering

Der er med sikkerhed mere end en vej til at lykkes med glasering og endnu flere til at mislykkes. Hos Cerama har vi udvalgt nogle anbefalinger til dig. Det er vores erfaring at de kan hjælpe med at sikre at du får gode resultater i dit værksted. Husk at du altid er velkommen til at kontakte os ved spørgsmål.

Læs mere
Raku

Dygtige Rakufolk hos Rakuvaria

Cerama har i en årrække samarbejdet med Ed og Ine Knops fra Rakuvaria. De har gjort Raku til deres levevej og rejser hele verden rundt med deres fantastisk inspirerende show og undervisning. De afholdt kurser hos os i sommeren 2018 og med lidt held kommer de tilbage til Danmark til sommer.

Læs mere
Michael Geertsen

Interview med Michael Geertsen - del 2

'Hvert individ sit kunstneriske sprog'
Cerama har mødt keramikeren Michael Geertsen til en snak om keramik og keramikere. Den første artikel handlede om kærligheden til leret og keramikhistorien. I denne taler vi med ham om udfordringen ved at arbejde i et lille keramikermiljø som det danske. Om balancen mellem at hente inspiration fra andre og finde sit eget udtryk. Om det at finde sit eget ’selvformulerede sprog’ – både når man udtrykker sig som kunstner og når man som Michael Geertsen får mulighed for at være leverandør af kunsthåndværk til hæderkronede danske designvirksomheder.

Læs mere
Michael Geertsen

Interview med Michael Geertsen - del 1

'Keramik er den eneste kunstart, man kan få folk til at tage i munden'
Interessen for at arbejde med ler boomer. Aftenskoler og værksteder melder om ventelister på keramikhold, og ventelisterne bliver endnu længere, når TV2 i løbet af 2019 sender Keramik-Kampen. Keramik er blevet in igen. Med nysgerrighed efter selv at kunne formgive, farve og brænde ler følger også interessen for de professionelle keramikere og pottemagere. Hvem er de? Hvad laver de? Og hvad tænker de om faget? Vi har talt med en dansk keramiker med international stjernestatus. Over tre artikler fortæller Michael Geertsen om sit syn på keramik og keramikere – før, nu og i fremtiden. Her i den første artikel fortæller han om kærligheden til keramikken og keramikhistorien.

Læs mere
Michael Geertsen

Interview med Michael Geertsen - del 3

Kommer snart!

Støbe Gipsform

Kom godt i gang med at støbe

Der er mange gode grunde til at vælge at støbe dine ting. Det er helt oplagt når du forventer at lave mange eksemplarer med nøjagtig samme form og størrelse. Du kan selv lave dine støbeforme eller købe dem klar til brug.

Læs mere
Ler

Vidste du

Det er sundt for hjernen at skabe noget med hænderne og det giver mulighed for, at man kan få gode ideer.

Læs mere