Hotspot | Kort | Crafts Bornholm

Crafts Bornholm

Adresse:

Bornholm, Denmark

Kontaktoplysninger:

Hjemmeside: http://www.acab.dk/

Beskrivelse:

Kunsthåndværk i særklasse

Bornholm er, med god grund, berømt for sine mange dygtige kunsthåndværkere. De medvirker til at tegne billedet af et område, hvor kvalitet og æstetik er i højsædet og hvor kunstnere kan inspireres og arbejde frit samtidig med et stærkt indbyrdes sammenhold. Det til trods for, at bornholmske kunsthåndværkere i dag er så forskellige som tænkes kan. ikke alene i temperament, udtryksform og valg af materialer, men også i forhold til de grundlæggende arbejdsvilkår, inspirationer og præsentation, er de en broget skare.

Siden 2002 har de dygtigste professionelle kunsthåndværkere fundet sammen i ACAB, Arts & Crafts Association Bornholm. ACAB er en censureret forening, hvor hver enkelt kunsthåndværker bliver godkendt af et eksternt bedømmelsesudvalg inden optagelse.

ACAB er i 2015 blevet optaget i World Craft Council Europe, som er den europæiske afdeling af den verdensomspændende kunsthåndværkerorganisation WCC.

Med sin optagelse i WCC ønsker ACAB at styrke sit internationale netværk og samarbejde yderlige, og at bidrage til en højere profilering af kunsthåndværk som erhverv og kulturelement, ligesom foreningen håber både at kunne få gode erfaringer og ideer med hjem, så vel som at bidrage til samarbejder med andre kunsthåndværkersammenslutninger.

Crafts Bornholm

Bornholm, Denmark