Vi forbinder

glas- og keramikkunstnere

Her finder du glas- og keramikkunstnere over hele landet

– for dig, der ønsker at finde kurser, oplevelser eller at få dine ting brændt.

Brændinger

Her finder du hotspots over hele landet, som tilbyder at brænde for dig mod betaling.

Ler bliver først til keramik, når det er blevet brændt i en keramikovn og glasset skal også en tur i en glasovn for at kunne smelte. Keramikken kræver typisk 2 brændinger. Først en forglødning og derefter en glasurbrænding. Glasset kræver også 2 ture i ovnen, hvis du ønsker at lave ikke-flade værker.

Det er et fælles ansvar at det bliver en god oplevelse for jer begge. Læs gerne vores anbefalinger. Husk som minimum at medbringe dokumentation for dit ler og din glasur, hvis du arbejder med keramik. I Danmark findes der 2 systemer i glas (system 96 og Bullseye). De 2 glastyper kan ikke blandes i samme værk men kan fint smeltes hver for sig i samme glasovn.

Gode råd til brændninger

Når du skal hjælpe andre med at brænde

  • Faglig hjælp: Vær forberedt på, at du måske skal hjælpe dine gæster med det glas- eller keramikfaglige.
  • Dokumentation: Du skal sikre dig dokumentation for gæsternes ler og glasur før du brænder. Fotos af labels er en nem mulighed for din gæst.
  • Betaling: Du må gerne tage dig ordentligt betalt. Overvej betaling for dit tidsforbrug, slid på ovnen, elforbrug og risiko for skader på ovnen.
  • Forglødning: Vælg en langsom forglødning, hvis du er i tvivl om emnerne er helt tørre.
  • Beskyt ovnen: Overvej at sætte gæsternes emner i en stor flad skål, hvis du er usikker på ler eller glasur og skal brænde højt. Så kan du beskytte din ovnbund.

Det er dig, der bestemmer vilkårene for at brænde hos dig. Hvis du mod al forventning skulle få en dårlig oplevelse, er det okay at sige fra.

Til dig, der søger hjælp til at brænde

  • Dokumentation: Du skal have de nøjagtige navne på ler og glasur med til ovnens ejer (evt. fotos), så I sammen kan sikre den rigtige brænding.
  • Resultatet: Du skal vide, at to ens brændinger kan falde meget forskelligt ud. Du bør være forberedt på, at en brænding kan gå galt. Glasuren kan være for tyk, glasuren kan være for tynd, emnet kan være for fugtigt, eller dit emne kan blive ødelagt af andre emner i ovnen.
  • Betaling: Betaling aftales med ovnens ejer. Det er ikke billigt at brænde. Vi opfordrer alle hotspots til at tage betaling for deres tidsforbrug, slid på ovnen og risiko for uheld.
  • Faglig hjælp: Vi synes, at du skal lytte til anbefalingerne fra ovnens ejer.

Vi vil gerne opfordre dig til at gøre dit, for at I får en god oplevelse. Husk, at det er et almindeligt menneske, som venligt har åbnet sit værksted for dig.

Oplevelser

Her finder du keramikere, glaskunstnere og steder med relation til fagene over hele landet, som tilbyder dig oplevelser. Det kan være et besøg i et værksted, en hel keramikfestival, en udstilling, et foredrag, et glas- og keramikmarked eller hjælp til en polterabend.

Det er vores ambition at de lokale kunstnere løbende finder på nye spændende og sjove tiltag, som kan sikre dig gode oplevelser og kunstnerne flere indtægter.

De mindre steder kan have behov for meget fleksible åbningstider. Derfor vil vi anbefale dig, at du kontakter dem og laver en aftale inden, at du pakker cyklen. God fornøjelse.

Forvent gerne engagement, et højt kunstnerisk og fagligt niveau men tilgiv også gerne, hvis noget er lidt utjekket.

Hos Cerama blander vi os ikke i de lokale tilbud. Det er kunstnernes ansvar. Du må dog gerne give os besked, hvis et tilbud viste sig at være meget skuffende.

Et udvalg af oplevelser

Undervisning og kurser

Her finder du keramikere, glaskunstnere og steder med relation til fagene over hele landet, som tilbyder dig undervisning og kurser.

Det er vores erfaring at de lokale undervisere går meget langt for at sammensætte spændende forløb. Derfor vil vi opfordre dig til at kontakte de undervisere som du finder er interssante også selvom de ikke lige har det perfekte tilbud til dig på deres hjemmeside. Du skal selvfølgelig være forberedt på at individuelle forløb som passer til dig eller til din gruppe kan koste ekstra. Husk at de lokale undervisere er tvunget til at tjene penge. Det gælder også den tid, som de bruger sammen med dig.

De mindre steder kan have behov for meget fleksible åbningstider. Derfor vil vi anbefale at du kontakter dem og laver en aftale før at du pakker cyklen. God fornøjelse.

Hos Cerama blander vi os ikke i de lokale tilbud. Det er undervisernes ansvar. Du må dog gerne give os besked, hvis et tilbud viste sig at være meget skuffende.

Et udvalg af undervisning og kurser

Værksteder

Her finder du værksteder for keramikere, glaskunstnere og fællesskaber på tværs af fag over hele landet. Det er typisk værksteder som tilbyder dig at leje værkstedspladser i kortere eller længere perioder.

Det er vores erfaring at menneskene og de fysiske rammer skal opleves, for at du kan tage stilling til om det er noget for dig og de kan tage stilling til om du er noget for dem. Derfor vil vi anbefale at du besøger stedet tidligt i din proces. Din forberedelse kan betyde meget for dit udbytte af besøget. Vi vil anbefale, at I sikrer hinanden med en klar skriftlig aftale før at du flytter ind. Prøvetid kan være godt for alle. Husk at sikre dig et godt arbejdsmiljø. Udsug og rengøring er en god start. God jagt!

Hos Cerama blander vi os ikke i de lokale tilbud. Det er værkstedernes ansvar. Du må dog gerne give os besked, hvis et tilbud viste sig at være meget skuffende.

Netværk og fællesskaber

Her finder du en liste over netværk og fællesskaber for glas og keramik. Vi holder den løbende opdateret, men du er velkommen til at skrive til os på cerama@cerama.dk, hvis du vil tilføje et link eller opdager en fejl.