Verdens første miljøcertificerede glasur kommer fra Cerama

Siden Cerama som de første i Norden udfasede bly i glasurer, har vi konsekvent arbejdet med at passe på både miljø og mennesker. Det afspejler sig i vores valg af leverandører og er en rød tråd i vores virksomhed og produktsortiment. Vores nyeste tiltag er verdens første miljøcertificerede stentøjsglasur til keramik.

Verdens første miljøcertificerede glasur kommer fra Cerama

Cradle to Cradle

Glasuren er udviklet efter Cradle to Cradle (C2C) principperne - en global anerkendt certificering inspireret af naturen, hvor overskud af materiale fra den ene sæson indgår som næringsstoffer og basismateriale for den næste. Målet for produkter udviklet efter Cradle to Cradle principperne er at de udelukkende består af stoffer, der kan indgå i sunde kredsløb uden at skade mennesker og miljø.

Fordele for miljøet, er fordele for dig

  • Glasuren er defineret helt ned til 100 ppm (parts per million) og vurderet for indvirkningen på mennesker. Analysen er udført i regi af Vugge til Vugge Danmark, som er akkrediteret vurderingsorgan under Cradle to Cradle Products Innovation Institute.
  • Rester af Ceramas Cradle to Cradle-penselglasur håndteres som almindeligt affald og flydende rester kan du uden problemer hælde ud i vasken.
  • Du bidrager til et sundt arbejdsmiljø – på værkstedet eller i din undervisning på skoler og i institutioner.
  • Du imødekommer det stigende ønske om miljøvenlige produkter hos dine kunder og er med til at støtte produktudvikling der bidrager positivt til et bæredygtigt samfund.

 

Kompromisløs kvalitet
Herudover skal glasuren naturligvis leve op til både æstetiske og tekniske krav. Den er robust, tåler opvaskemaskine og findes indtil videre i 15 smukke farver. Sortimentet indeholder både transparente, silkematte og heldækkende farver der brænder smukt på både lyse og mørke stentøjs/porcelænmasser. Med de nye glasurer arbejder Cerama frem mod en verden, hvor forbrug og produktion har en positiv effekt på både økonomi, miljø og mennesker.

Glasuren kan købes her.

Læs mere om Cradle to Cradle her.

Kontakt os gerne, hvis du vil høre mere om vores tilgang.

Tilbage til blog

45-års ekspertise

Få flotte resultater på din keramik med hjælp fra Cerama

Med hjælp fra Cerama kan du kickstarte dit keramik-eventyr. Uanset om du er nybegynder eller har stor erfaring med keramikken, vil du kunne finde beskrivende blogindlæg, der kan hjælpe dig godt på vej, eller bidrage med ny inspiration. Derudover kan du i vores onlineshop finde alt, hvad du skal bruge til både store og små projekter.