Glasering med penselglasur

Af Cerama

Glasering med penselglasur 

Glasering er for mange et vigtigt og spændende trin i keramik-processen, da glaseringen kan tilføre emnet den sidste og afgørende finish. Her har vi samlet vores anbefalinger for, hvordan du bedst muligt glaserer med penselglasur. Læs med i de følgende afsnit, og husk at du altid er velkommen til at kontakte os ved spørgsmål.


Hvad er penselglasur?

Der er mange forskellige måder at dekorere sin keramik på – én af de måder er glasering med penselglasur. Men hvad er penselglasur, og hvordan bruges det?

Penselglasur er en maleklar glasur, som pålægges den forglødede skærv med pensel. Glasuren skal gerne påføres i 2-3 lag, og giver mange muligheder for at lege med mønstre og flerfarvede dekorationer. Hvordan bruges penselglasur?

Inden du går i gang med penselglaseringen, skal dit emne forglødes. Penselglasuren skal rystes grundigt, og hvis glasuren har stået længe, kan du med fordel tilføje lidt ekstra vand, da en del af vandet kan være fordampet. Tilføj vandet forsigtigt, indtil en passende glasur-konsistens er opnået. Følg derefter nedenstående trin:


 • Vask leremnet med en fugtigt svamp
  Ved at stryge skærven med en fugtig og blød svamp, undgår du at glasuren påføres på en uren overflade. 

 • Omryst glasuren grundigt- endnu engang
  Dette trin kan du med fordel gentage, efter at du har tørret emnet af. Dermed er du sikker på, at glasuren ikke har nået at bundfælde, inden du påfører den på skærven. 

 • Påfør første lag penselglasur
 • Brug gerne en blød pensel for at opnå så ensartet et resultat som muligt. En blød pensel i god kvalitet, sikrer dig så jævn en overflade som muligt, og med så få pensel-spor som muligt.

 • Sæt emnet til tørre mellem hvert lag af penselglasur
 • Vi anbefaler at penselglasuren påføres i 2-3 lag, med en kort tørring imellem lagene. Skift gerne mellem vandrette og lodrette penselstrøg fra lag til lag, for at få så jævn en finish som muligt. 


 • Vask det overskydende glasur af med en fugtig svamp
 • Sørg for at tørre den/de flader af for glasur, som skal være i kontakt med ovnpladen. Dette gøres nemt med en fugtig svamp. 

  Det er vigtigt at der ikke er glasur på den/de flader der skal stå på ovnpladen, da glasuren i så fald vil smelte sammen med pladen og ødelægge både denne og formentlig også det emne du har brugt en masse tid og energi på at skabe. 


 • Stil leremnet til brænding 
 • Når glasuren er tør, brændes emnet. 


  Få flotte resultater på din keramik med hjælp fra Cerama

  Med hjælp fra Cerama kan du kickstarte dit keramik-eventyr. Uanset om du er nybegynder eller har stor erfaring med keramikken, vil du kunne finde beskrivende blogindlæg, der kan hjælpe dig godt på vej, eller bidrage med ny inspiration. Derudover kan du i vores shop finde alt, hvad du skal bruge til store såvel som små projekter. 


  Husk at du altid er velkommen til at kontakte os for rådgivning på enten mail eller telefon. Vi vil glædeligt have en samtale om, hvordan vi kan hjælpe dig på vej.