Danske erfaringer

Af Pia Jørgensen & Dan Boding-Jensen

Danske erfaringer

Hos Cerama har vi hjulpet sundhedsprofessionelle i mere end 40 år med etablering af glas- og leraktiviteter i feltet mellem terapi og træning. 

Det arbejde har vi med initiativet Hænder for livet valgt at styrke markant. Det skal sikre at både brugere og sundhedsprofessionelle får det bedste grundlag for succes med ler på fingrene og sikre adgang til et solidt fagligt og teoretisk grundlag. 

Vores danske erfaringer deler vi meget gerne. 

Vi har i samarbejde med nye såvel som veletablerede værksteder på tværs af sektorer og brugergrupper udviklet formatet ”Drejebogen” og ”Nedslag”. 

En drejebog er skrevet af de lokale sundhedsprofessionelle og beskriver lokale formål, erfaringer og anbefalinger til andre som overvejer noget tilsvarende med en tilsvarende brugergruppe. 

Et eksempel på en drejebog er ”Et psykisk fristed gennem keramikken” skrevet af Nicolai Østergaard Jensen, værkstedsleder, socialpædagog og keramiker. Drejebogen tilbyder dig en grundig introduktion til leraktiviteterne hos Centerterapien Psykiatrien Syd – Region Sjælland.  

Du får adgang til afsnit som ”Om Centerterapien”, ”Målgruppe”, ”Hvorfor etablere et keramikværksted”, ”Brugeroplevelsen”, ”Nøgleord og fokusområder”, ”Anbefalinger til ansatte ved et nyoprettet keramikværksted” og en illustreret beskrivelse af selve værkstedet. 

Flere drejebøger er allerede på vej og vi ønsker hos Cerama, at vi over tid kan tilbyde en serie af drejebøger fra forskellige steder i landet og fra forskellige brugergrupper. 

Drejebogen er gratis og fås ved henvendelse til Cerama´s sundhedsfaglige team.  

Et nedslag er mindre omfattende end en drejebog. Et nedslag er skrevet af lokale sundhedsprofessionelle eller lokale ildsjæle med ansvar for spændende leraktiviteter et sted i Danmark. 

Kontakt gerne Pia på cerama@cerama.dk eller 36 77 22 22 i Ceramas åbningstid.

Måske vil du også læse: