Cerama søger samarbejdspartnere til Hænder for livet

Af Cerama

Cerama har udviklet en ny serie af træningskoncepter til mennesker med fysiske, mentale og kognitive udfordringer. Det er ikke sikkert at det er nok for alle og vi vil gerne bidrage til mere udvikling, hvis vi kan.

Omdrejningspunktet er processen med at skabe værker i ler siddende alene eller i grupper. Det er nemt at planlægge, nemt at gennemføre og sjovt for deltagerne. En let tilgængelig form for aktivitet med indbygget træning. Det er muligvis den mest effektive form for generel træning af hænder og hjerne, som borgere kan gennemføre siddende. Der er dog endnu ingen forskningsbaseret evidens.

Koncepterne kan bruges til forebyggende træning, genoptræning og vedligeholdende træning. Basiskonceptet er oprindeligt udviklet og testet med slid- og ledgigtramte borgere i fokus. Det er sket i et tæt samarbejde med dygtige folk hos Public Intelligence. 

Det har undervejs vist sig at sundhedsprofessionelle (læger, sygeplejersker, ergoterapeuter m.fl.) kan se muligheder hos en række andre målgrupper.


Derfor søger Ceramas sundhedsfaglige team nu fagfolk, som ønsker at teste koncepterne med borgere indenfor en af følgende målgrupper:

  • Mennesker med senhjerneskade
  • Mennesker med demens
  • Psykisk sårbare mennesker
  • Stressramte mennesker
  • Vi er åbne for andre grupper


Cerama har færdigudviklet de første træningstilbud i 2021. Vi forventer at teste med nye målgrupper løbende over de kommende år. Test er allerede gennemført eller bliver nu gennemført med en række interessante målgrupper.

Ceramas sundhedsfaglige team består af Ergoterapeut Christina Ferm, Rådgiver Pia Jørgensen og Alikka Garder Petersen. Vi svarer gerne på spørgsmål og fortæller mere om Hænder for livet.

Kontakt Alikka Garder Petersen, tlf: 61 68 01 31 mail: agp@cerama.dk


Måske vil du også læse: